8-daagse Ontdekkingsreis door Drenthe arrangement

Ontdekkingsreis door Drenthe

In de loop van de middag komt u aan in hotel “Abdij de Westerburcht” in Westerbork, waar u ’s avonds zult dineren en overnachten. Tevens is het zeer de moeite waard om even door het gezellige dorp te wandelen.
Lekker uitgeslapen op de fiets richting voormalig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. In het museumcafé kunt u gebruik maken van de koffiecoupon, zie de advertentie. Vanuit het herinneringscentrum vervolgt de route zich naar de voormalige strafkolonie Veenhuizen waar u vervolgens bij Kaaslust (een ambachtelijke kaasmakerij gevestigd in de voormalige zuivelfabriek) en ook Maallust (onze Drentse bierbrouwerij gevestigd in de voormalige graanmaalderij) kunt bezoeken en uiteraard kunt proeven en kopen. Na deze belevingen kunt u heerlijk bijkomen in Hotel Restaurant Bitter en Zoet aldaar.
Alvorens u vertrekt  kunt u nog het Nationaal Gevangenismuseum aandoen. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. Met al deze indrukken vervolgt u de route naar het Drents Museum in Assen waar u alles kunt vinden over hedendaagse kunst, archeologie en nog veel meer. Al fietsend over het prachtige Balloërveld richting het idyllische dorp Anderen waar u wordt verwelkomd voor het diner en overnachting in de omgeving van Rolde.
Na een heerlijk ontbijt stapt u op de fiets richting het Boomkroonpad. U moet dan wel even van de fiets want dit wandelpad leidt u over de toppen van de bomen. Na deze prachtige wandeling nadert u Drouwen. Hier bevindt zich een boerderij genaamd Versteend Leven en kunt u de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld bewonderen. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer.  Na deze Drentse historie wordt u verwacht in Hotel de Loohoeve in Schoonloo voor uw diner en overnachting.
De reis vervolgt zich via Poolshoogte richting Emmen. U kunt als u wilt de brandtoren beklimmen om “poolshoogte” te nemen van dit prachtige uitzicht. Weer op de fiets gaat u richting Wildlands Adventure Zoo*, de compleet nieuwe versie van Dierentuin Emmen. U kunt zich melden bij de receptie van het veelkleurige “toyisme” Hotel ten Cate waar u de entreekaarten ontvangt. Na een wereldexpeditie te hebben gemaakt en in één dag de jungle, het poolgebied en de savanne te hebben bezocht wacht u een heerlijk diner en overnachting in het hotel.
Na al die kleurenpracht gaat u richting Zuidwolde. U kunt het Van Gogh huis in Veenoord/Nw. Amsterdam bezoeken. Bezoek zijn kamer en beleef het mysterie van het landschap. U fietst dan naar Coevorden waar u het Stedelijk museum kunt bezoeken en alles te weten komt over de geschiedenis van Coevorden. Uiteraard kunt bij het lokale tourist info kantoor van Coevorden “Magisch Drenthe” meer informatie verkrijgen.
In het hart van de vestingstad ligt het Kasteel, oorspronkelijk stammend uit de elfde eeuw. U wordt verwacht in Hotel Restaurant BuitenHerberg ter Linde Zuidwolde of in Chateauhotel Restaurant de Havixhorst in De Schiphorst (op basis van beschikbaarheid).
Van Zuidwolde naar de Schiphorst of van de Schiphorst naar Zuidwolde. U bezoekt de Tuinen van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20ste eeuw. Ook het Ooievaarsstation De Lokkerij mag u niet missen. U wordt verwacht op de Havixhorst met een prachtige beeldentuin. Uw overnachting is in Zuidwolde of in Schiphorst, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Na een uitgeruste nacht brengt u een bezoek aan museumboerderij het Pasmanshuus in Ruinen en daarna kunt u heerlijk genieten van al het moois in Nationaal Park Dwingelderveld en u bent weer terug in Westerbork bij Hotel Abdij de Westerburcht.

U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel. 

*Entreekaarten Wildlands Adventure Park zijn inbegrepen en ontvangt u in het hotel