4-daags Giethoorn en drie Nationale Parken arrangement

Giethoorn en drie Nationale Parken

Dag 1

In de loop van de middag wordt u verwacht in Art en Wellness Hotel Huis ten Wolde in de Bult Eesveen waar u dineert en overnacht.

Dag 2
Vandaag fietst u langs maar liefst acht musea in het Westelijke deel van Drenthe. Allereerst het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk, daarna toont de Koloniehof u de geschiedenis van de vrije koloniën. Even later fietst u langs het zeemuseum Miramar, om vervolgens drie musea in één gebouw te bezoeken, genaamd ‘Museums Vledder’. Hier toont men onder andere valse kunst. In de bamboetuinen van Mei Chun heeft u het idee dat u in Oosterse landen vakantie houdt. Tenslotte aan het einde van de middag het Nationale Vlechtmuseum. Ook als u de musea voorbij fietst is er natuurlijk volop natuurlijk schoon om van te genieten! Water, bossen en heide zijn de typerende onderdelen van deze reis. De titel heet niet voor niets ‘Giethoorn en de drie Nationale Parken’. Na een mogelijk bezoek aan het OERmuseum West Drenthe* in Diever komt u langs het Shakespeare theater waar al 70 jaar stukken gespeeld worden in de open lucht. Dit jaar is een jubileumjaar en wordt er flink uitgepakt. Informeert u naar de speeldata! Vlak voor u Landhotel Diever bereikt, fietst u nog langs het hunebed van Diever, gelegen aan de rand van Nationaal Park Drents Friese Wold.
Dag 3

Goed uitgerust fietst u vandaag langs het Planetron* waar op bepaalde dagen van het jaar sterrenkijkavonden worden georganiseerd. Ook de Sterrenwacht in Dwingeloo met planetarium en de grootste telescoop van Nederland ligt op de route. Onderweg kunt u heerlijk genieten van al het moois in het Nationaal Park Dwingelderveld en kunt u het bezoekerscentrum binnen wandelen. Ook het Pasmanshuus en de Karstenshoeve liggen op de route voordat u na een heerlijke dag Drentse natuur aankomt bij Hotel het Heerenhuys in Ruinerwold voor uw overnachting en diner.
Dag 4
Na een heerlijk ontbijt stapt u weer op de fiets richting Giethoorn. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum.  Daarna kunt in ’t Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen waarna u weer terugfietst naar Art en Wellness Hotel Huis te Wolde.

U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

*OERmuseum:

Het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur en in juli en augustus ook op maandag van 13:30 tot 17:00 uur

* Planetron:

Op bepaalde dagen van het jaar worden er sterrenkijk avonden georganiseerd. Kijk voor de data in het agenda.