4-daagse Geschiedenis van Drenthe arrangement

Proef de Geschiedenis van Drenthe

Dag 1

In de loop van de middag wordt u verwacht in Hotel de Meulenhoek in Exloo.
Dag 2
Uw route gaat richting Elp. U fiets richting Schoonoord waar u het Openluchtmuseum Ellert en Brammert* kunt bezoeken. Even een paar uur terug in de tijd met de historie van deze 2 reuzen. Vervolgens gaat u richting Monumentendorp Orvelte, u blijft in de geschiedenis van Drenthe en kunt prachtige Saksische boerderijen bezichtigen. U dineert en overnacht in hotel de Koekoekshof in Elp.
Dag 3
Lekker uitgeslapen op de fiets richting voormalig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. In het museumcafé kunt u gebruik maken van de koffiecoupon, zie de advertentie. Vanuit het herinneringscentrum vervolgt de route zich naar de voormalige strafkolonie Veenhuizen waar u vervolgens bij Kaaslust– een ambachtelijke kaasmakerij gevestigd in de voormalige zuivelfabriek – en ook Maallust – onze Drentse bierbrouwerij gevestigd in de voormalige graanmaalderij – kunt bezoeken en uiteraard kunt proeven en kopen. Na deze belevingen kunt u heerlijk bijkomen in Hotel Restaurant Bitter en Zoet aldaar. U kunt u ook nog naar het Nationaal Gevangenismuseum*. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.
U dineert en overnacht in Hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen.
Dag 4
Na een heerlijk ontbijt fietst u terug naar Exloo. U gaat richting Assen waar u het Drents Museum kunt bezoeken die naast wisselend exposities van hoog niveau een permanente tentoonstelling van archeologische opgravingen en vondsten tentoonstellen. U fietst richting Rolde waar u het Streekmuseum “het dorp van Bartje” kunt bezoeken. Historische kennis over Drentse boerderijen doet u hier op en er zijn diverse exposities die u kunt bezichtigen. In Drouwen bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, Versteend Leven. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer.
De reis eindigt in Exloo.

U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

*Openluchtmuseum Ellert en Brammert : geopend vanaf 26 maart tot 21 oktober

*Nationaal Gevangenismuseum: Geopend van Dinsdag t/m Zondag (Voor feestdagen programmering zie website)