4-daagse Unescoroute door Geopark De Hondsrug

Unesco route Geopark De Hondsrug

Dag 1
U komt in de loop van de middag aan in De Koningsherberg te Anloo waar u dineert en overnacht.
Dag 2
Na het ontbijt stapt u heerlijk uitgerust op de fiets. Richting Emmen komt u langs Buitencentrum het Boomkroonpad. U moet dan wel even van de fiets want dit wandelpad leidt u hoog langs de toppen van de bomen. We vervolgen de route naar Drouwen. Daar bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, “Versteend Leven”. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. U wordt verwacht in uw hotel in Exloo of Odoorn voor het diner en overnachting.
Tip: WILDLANDS Adventure Zoo*.
Dag 3
Na een overnachting gaat uw reis naar Wezup. Onderweg maakt u een stop in Veenoord/Nw. Amsterdam bij het van Goghhuis. Bezoek de kamer van de kunstschilder en beleef het mysterie van het landschap. Daarna vertrekt u naar Landgoed de Klencke in Oosterhesselen. Landgoed De Klencke is een havezate, een ‘aanzienlijke landhoeve’ die toebehoorde aan zeventiende-eeuwse edellieden. Daarna fiets u door de Mepper Dennen een bos met 2 grote vennen. U wordt verwacht in Wezup bij Hotel Restaurant Hegen waar ook weer een diner wordt verzorgd en een overnachting.
Dag 4
Uw fietsvakantie gaat weer terug naar Anloo waar u door de stille bossen van het Sleenerzand fiets om vervolgens  nog een bezoek te brengen aan voormalig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. In het museumcafé kunt u gebruik maken van de koffiecoupon uit deze gids, zie de advertentie. Vanuit het herinneringscentrum vervolgt de route zich naar streekmuseum het Dorp van Bartje. Langs de route kunt u diverse exposities bezichtigen en ook het Anne de Vries museum bezoeken. U fietst vervolgens terug over het prachtige Balloërveld naar De Koningsherberg in Anloo.

U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

*Optioneel kunt u een ticket reserveren voor het WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen