7-daags arrangement door Vier Nationale Parken Drenthe

Fietsvakantie door Vier Nationale Parken in Drenthe

Dag 1

In de loop van de middag wordt u verwacht in Art en Wellness Hotel Huis ten Wolde in de Bult Eesveen waar u dineert en overnacht.
Dag 2
Vandaag fiets u langs het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk en staat ook een bezoekje aan Zeemuseum Miramar op de planning. Museums Vledder en het Nationale Vlechtmuseum* in Noordwolde kunt u ook nog gaan bezoeken.
U fiets door het Nationaal Park Drents-Friese Wold richting Zorgvlied waar u dineert en overnacht.
Dag 3
Na een heerlijke uitgeruste nacht stapt u op de fiets richting Anloo. U komt langs Voormalig Kamp Westerbork, een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. U fiets richting Rolde waar u het Streekmuseum “het dorp van Bartje” kunt bezoeken. Historische kennis over Drentse boerderijen doet u hier op en er zijn  exposities die u kunt bezichtigen. U fiets vervolgens richting Anloo waar u dineert en overnacht in de Koningsherberg.
Dag 4
Na een lekker ontbijt vertrekt u richting Odoorn, eerst op de fiets richting Drouwen. Daar bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, genaamd Versteend Leven. Vanuit Drouwen vertrekken we naar de plaats Borger waar u een bezoek kunt brengen aan het Hunebedcentrum. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. We verlaten het stenen tijdperk en fietsen dan naar Hotel de Oringermarke in Odoorn waar u gebruik maakt van het diner en de zult overnachten.
Dag 5
Na een stevig ontbijt gaat u richting Westerbork. U fiets richting Schoonoord waar u het Openluchtmuseum Ellert en Brammert* kunt bezoeken. Even een paar uur terug in de tijd met de historie van deze 2 reuzen. Vervolgens gaat u richting Monumentendorp Orvelte, u blijft in de geschiedenis van Drenthe en kunt prachtige Saksische boerderijen bezichtigen. In Westerbork wordt u verwacht in Abdij de Westerburcht voor uw volgende diner en overnachting.
Dag 6
Lekker uitgerust vertrekt u richting Dwingeloo. In Dwingeloo bevindt zich het Planetron* en Sterrenwacht met planetarium en grootste telescoop van Nederland. Daarna heerlijk genieten van al het moois in het Nationaal Park Dwingelderveld op weg naar Hotel Wesseling voor uw laatste diner en overnachting.
Dag 7
U fietst weer terug naar Eesveen. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde.
De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum.  Daarna kunt in ’t Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen en via Nationaal Park Weerribben – Wieden fietst u weer terug naar Art en Wellness Hotel Huis ten Wolde in de Bult/Eesveen .

U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

*Openluchtmuseum Ellert en Brammert : geopend vanaf 26 maart tot 21 oktober

*Planetron: geopend voor Speciale sterrenkijk avonden

*Nationale Vlechtmuseum