Varen en fietsen rondom Giethoorn

Varen en fietsen rondom Giethoorn

U komt in de loop van de dag aan in de omgeving van Giethoorn voor uw verblijf. Ontdek de schoonheid van het Venetië van het Noorden per fiets of per boot. U kunt een fluisterbootje huren of een rondvaart maken met één van de boten van rederij Smit. Bij goed weer is het ook prachtig om na het diner nog een uurtje te varen in een fluisterbootje door Giethoorn.

Na het ontbijt fietst u richting het oude havenstadje Blokzijl. Daar kunt u om 12:30 uur op de Ecoliner van Natuurmonumenten stappen. U vaart naar St. Jansklooster. Bij het Informatiecentrum van Natuurmonumenten heeft een pauze van ruim 30 minuten. Daarna vaart u verder naar Giethoorn. Natuurlijk gaat uw fiets mee aan boord van de boot. Ook kunt u fietsen vanaf Blokzijl door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. U komt dan door het dorpje Joonen, waar u alleen te voet, per fiets of per boot kunt komen. Auto’s heeft men in dit dorp nog nooit gezien. Na uw fiets- en/of boottochten komt u weer aan bij het hotel, waar uw thuisreis begint. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen om extra te genieten van de rust en ruimte in en rondom Giethoorn.

 

Prijs is op basis van Half Pension en is exclusief de beschreven boottochten (circa € 20,- per persoon). De fietsroutes en een uitgebreide beschrijving van de vele mogelijkheden in en rondom Giethoorn liggen voor u klaar in het hotel.

Hotels worden door onze touroperator later bekend gemaakt