Brinkhotel Zuidlaren

Brinkhotel Zuidlaren

Ons gastvrije 3 * Brinkhotel in Zuidlaren is een ideale uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie of een rustige thuishaven na een drukke dag. Perfect gelegen tussen de culturele steden Groningen en Assen bieden wij u een comfortabele kamer, een gezellige bar en een goed restaurant. Ons hotel ligt in een fraai brinkdorp, omgeven door een prachtige natuur.  Wij verheugen ons erop u als gast te mogen verwelkomen in het compleet vernieuwde Brinkhotel!

Omgeving

Het Brinkhotel ligt op steenworp afstand van zowel Assen als Groningen. Een bezoek aan deze noordelijke steden met vele bezienswaardigheden is beslist de moeite waard. Zo kunt u in Assen de collectie van het Drents Museum bekijken of in Groningen de Martinitoren beklimmen.

Uiteraard is ons hotel een mooie uitvalsbasis om er op de fiets op uit te gaan en de prachtige omgeving te ontdekken. Of pakt u liever de auto om een dagje naar het nieuwe Wildlands Zoo in Emmen te gaan? Of een bezoek te brengen aan de hunebedden, museumdorp Orvelte , de Zeehondencrèche in Pieterburen of de voormalige veenkoloniën?

Het Brinkhotel ligt vlakbij het Zuidlaardermeer en naast het stroomdal van de Drentsche Aa, dat uitgeroepen is tot mooiste landschap van Nederland!

Ook bevinden wij ons midden in het Geopark De Hondsrug. Het eerste Geopark van Nederland! Een gebied vol spannende verhalen over hoe het allemaal begon en welke sporen hiervan nog terug te vinden zijn in het

Historie

Op de plek van ons huidige hotel stond reeds in de jaren ’20 van de vorige eeuw een hotel: Hotel Brinkzicht. Met uitzicht op de befaamde Zuidlaardermarkt en aan de rechterkant van het hotel nog een grote schuur waar varkens werden gewogen in die tijd.

Het huidige pand werd in 1986 gebouwd en onlangs compleet verbouwd en gerenoveerd om aan de actuele eisen en wensen te voldoen.

Ons restaurant kreeg in 2016 de naam “Eethuis voor Allen” en ademt een nostalgische sfeer. Het is al jaren een belangrijke ontmoetingsplaats voor bezoekers en handelaren van de beroemde Zuidlaardermarkt.

Restaurant

Eethuis voor Allen is een gezellig restaurant aan de Brink in Zuidlaren. Wij laten u genieten van het lekkers dat Drenthe én Groningen te bieden hebben. Schuif gezellig aan om in een nostalgische sfeer te proeven van de met streekproducten bereide gerechten. Wij werken uitsluitend met verse producten die we met veel zorg en liefde vakkundig voor u klaar maken. U kunt bij ons heerlijk lunchen en dineren, maar ook gewoon gezellig een borrel komen drinken. Wij hebben een groot terras, waar u lekker in de zon kunt genieten.

Deelname arrangementen